Doelen voor 2021

Read in English

Het gaat gebeuren! Dit keer houdt niets me tegen…. Hopelijk. Ik ben op weg naar nieuwe avonturen. In maart 2020 deelde ik mijn plan om een jaar in Europa te reizen en te klimmen. Het plan was destijds om mijn reis in het noorden van Italië te beginnen. Dat is waar de pandemie begon, en het ging hard.

Op dit moment is de wereld begonnen met vaccineren en ik denk dat iedereen ernaar uitkijkt om weer een normaal leven te leiden. Sommigen vinden misschien dat ik te vroeg ga en dat begrijp ik. Dit is echter de timing waar ik mee te maken heb. Ik ben nu mijn baan kwijtgeraakt en als ik op zoek ga naar een nieuwe die weet hoe lang ik daarin vastzit. Dus besloot ik nu te vertrekken. Maar ik heb mijn plannen bijgesteld.

Ik ben blij dat het mijn plan al was om te reizen in Europa, met het opengrenzenbeleid maakt het reizen door mijn mede-Europese landen een stuk gemakkelijker. Je vraagt je misschien af waarom ik er überhaupt voor heb gekozen om door Europa te reizen. De meeste mensen gaan backpacken aan de andere kant van de wereld. Door een combinatie van vele factoren heb ik hiervoor gekozen. Allereerst ben ik al in veel delen van de wereld geweest, en er is zoveel te zien dichtbij huis. Ik wilde mijn caravan meenemen op reis. Ik vond het ook belangrijk dat ik niet vloog, aangezien vliegtuigen een enorme impact hebben op klimaatverandering. Ten slotte wil ik ook meer schrijven over rotsklimmen in Europa.

Rotsklimmen zal echter niet de focus zijn. In ieder geval niet in het begin. Als we vrij zijn om te reizen, zal ik, als deze pandemie echt onder controle is, waarschijnlijk van tactiek veranderen. De eerste paar maanden blijf ik in ieder geval op workaways.

Een workaway, een gastheer, biedt eten en een plek om te verblijven. In ruil daarvoor help je ze met projecten waar ze aan werken of klusjes die moeten worden afgehandeld. Het is een geweldige manier om kennis en cultuur uit te wisselen. De eerste bestemming waar ik naartoe ga, is in Noord-Spanje. Een lieftallige dame heeft een huis uit de 17e eeuw gekocht dat ze aan het renoveren is. Ik ben erg enthousiast over het renoveren van huizen. Het is iets dat ik op een dag graag voor mezelf zou doen. Ik kan haar leren tuinieren en haar tuin ontwerpen. Omdat dat iets is waar ze in de toekomst aan wil werken. Ik kijk uit naar al deze nieuwe ervaringen waar ik naartoe ga.

Het doel voor de komende maanden is om nieuwe dingen te leren en te ervaren.

Ik hou van leren, vooral als het niet voelt als leren. Ik ben van plan mezelf bloot te stellen aan nieuwe uitdagingen. Wanneer ik thuiskom, weet ik al dat ik gegroeid zal zijn. Ik heb nieuwe dingen geleerd over mensen, over de wereld en hopelijk heb ik nieuwe vaardigheden. Ik kijk er naar uit om die veranderde persoon te ontmoeten.

3 Replies to “Doelen voor 2021”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: