Op zoek naar inspiratie

Read in English

Ik voel me op dit moment een verwend nest. Ik worstel al weken met een gebrek aan inspiratie en realiseerde me dat dat komt omdat de dingen die ik doe niet meer speciaal voelen. Ik verwen mezelf met geweldige uitzichten, activiteiten en ervaringen. Omdat dit leven nu zo normaal aanvoelt, is het moeilijk om de unieke dingen die ik doe te zien.

Ik ben nu bijna een half jaar onderweg. Verbleef bij vier verschillende workaways en drie campings. Schreef over drie klimbestemmingen. Ging door een aantal zeer zware momenten en vond mijn weg eruit. Het coolste van alles is de verscheidenheid aan mensen die ik tot nu toe heb ontmoet. Met velen van hen heb ik geweldige gesprekken gehad en daardoor heb ik nog meer over mezelf geleerd.

Ik schrijf dit op een maandagmiddag, zittend op een bankje uitkijkend over een turkoois blauwe rivier omringd met bomen in verschillende groene tinten. Ik ben volledig in vrede met mezelf, leef in het heden.

Dus ja, ik ben verwend.

Aan de andere kant, ik heb dit zelf voor elkaar gekregen. Ik heb geen loterij gewonnen of zo. Ik besloot een eenvoudig leven te leiden. Eentje waarmee ik geld kon besparen. Een leven dat ik gewoon zou kunnen inpakken en ergens anders heen zou kunnen gaan. Waar anderen van mijn leeftijd huizen kopen en gezinnen stichten, ging ik de tegenovergestelde richting in. En ik moet je zeggen, ik heb er geen seconde spijt van. Dit leven past op dit moment beter bij mij dan het leven dat de meesten hebben. Ook al lijkt hun leven vaak een stuk makkelijker dan wat ik doe.

Wanneer deze reis eindigt, weet ik dat ik zoveel meer heb opgedaan dan de meesten. Het zal me helpen om een nieuwe fase in mijn leven in te luiden. Hoe lang gaat die fase duren? Ik weet het niet. Maar ik weet zeker dat het zal voldoen.

One Reply to “Op zoek naar inspiratie”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: