Weg werken

Read in English

Ik ben bijna een maand onderweg. Het effect dat het doen van een workaway op mij heeft, is erg interessant. Ik doe veel meer fysieke activiteiten en ik zie bijna elke dag nieuwe dingen en plaatsen. In slechts een paar weken tijd is mijn uithoudingsvermogen minstens verdubbeld. Aan de andere kant is mijn geest gekalmeerd. Dat voelt heel gezond aan. Ik heb een rustige geest en een actief lichaam nodig.

Als ik me in een ‘normaal’ dagelijks leven bevindt, voel ik niet meer de urgentie om naar buiten te gaan, te wandelen, mijn camera mee te nemen op avonturen of gewoon ergens te zitten. In het leven dat ik nu leid, zie ik zoveel nieuwe dingen om me heen, ik hoef mezelf niet te dwingen om op te staan en dingen te doen. Ik voel me niet schuldig omdat ik iets niet heb gedaan dat ik met mezelf had afgesproken. Dit maakt het leven zoveel gemakkelijker.

Dit is het positieve effect dat ik zie van de vrije tijd die ik kan besteden.

Maar er is ook het werk dat ik doe. Het project waar ik aan werk, biedt veel verschillende dingen om te doen, maar ook om over te leren. Het scala aan vaardigheden dat ik heb, is in slechts een maand gegroeid. Het laatste waar ik erg blij mee ben, is dat ik mijn sociale vaardigheden heb geoefend. In korte tijd leer ik mensen heel goed kennen, omdat ik met ze leef en werk. Wat me opviel, is dat ik er echt aan moet werken om niet geïrriteerd te raken als dingen niet gaan zoals ik het zou doen, of als anderen het niet zien of begrijpen in hetzelfde tempo als ik.

Kortom, deze manier van leven is geweldig voor mij op minstens vier verschillende manieren. Ik ben blij dat ik heb besloten deze reis te ondernemen.

3 Replies to “Weg werken”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: