Onze planeet zal sterven

Read in English

Een tijdje terug had ik een vraag in mijn hoofd en moest ik iets met deze vraag doen. Ik zat te denken over hoeveel mensen het hebben over hoe we de planeet doden. Maar…. hoe kunnen we een planeet doden? Het is een stuk steen, toch? Dus plaatste ik deze vraag in de –Climate change and environmental issues-facebook groep. 

Hallo, ik ben benieuwd wat je denkt dat er zal gebeuren als we niets doen. Ik heb mijn mening, ik ben benieuwd wat anderen denken.

Ik was overweldigd met hoeveel antwoorden ik op deze ene vraag ontving. In totaal 105 reacties, waarvan een paar door mij. Ik verwachtte antwoorden zoals de titel van deze post. Maar dat was niet het geval, slechts een paar posts waren zo (waarvan er één de titel werd).

De meeste antwoorden waren; de meeste mensen zullen sterven en enkelen overleven om het leven op aarde op een nieuwe manier te beginnen of de hele mensheid zal verdwijnen. Sommige mensen hadden gedetailleerde antwoorden die (lijken) gebaseerd op onderzoek en feiten. Anderen gingen vrij snel van onderwerp af, razend over zee en CO2-niveaus. Eén persoon had een heel sterk (ontkenners) idee; we zitten in een ijstijd en warmer weer is beter.

Omdat alle antwoorden samen 14 pagina’s lang zijn, zal ik je niet vervelen met alles wat er is geschreven. Wat ik ga doen, is dit bericht eindigen met een reeks screenshots van alles wat er is geschreven. Er is één opmerking en één thread die ik je hier graag wil laten zien. Ik genoot van de details en zette me aan het denken.

Als je een meer realistische beoordeling wilt in plaats van een simpel “al het leven zal ophouden te bestaan” niets is statisch en de opkomst van technologie zal nog steeds gebeuren. Ik gok in het jaar 2120, de meeste mensen zullen ondergronds wonen ( in delen van het Australische binnenland gebeurt dit al) of misschien hebben we iets vergelijkbaars met de siësta in Spanje waar mensen niet werken tijdens de heetste periode van de dag. Voedsel zal hoogstwaarschijnlijk doorontwikkeld zijn om het chaotische weer en het korte groeiseizoen te overleven of worden gekweekt in afgesloten ruimtes (denk aan gigantische klimaatgecontroleerde kassen) misschien maken we boerderijen in de oceaan, afhankelijk van hoe slecht ze worden 3D-landbouw is nu iets voor sommige mensen.

Ik geloof dat oorlog vaker zal voorkomen, denk aan de wereld vóór de Bretton Woods-overeenkomst ook bekend als voor ww2 toen landen hun eigen handelsroutes moesten beveiligen met behulp van wapen. Sommige landen, zoals China, zouden het moeilijk hebben om verenigd te blijven zonder een Amerikaanse garantie voor open handel in de oceanen. Misschien komt er een natie die de VS in dit opzicht kan vervangen. Geopolitiek zal wreed zijn volgens de normen van vandaag (we leven in de meest vreedzame periode in de menselijke geschiedenis) Ik zou me meer zorgen maken over een nucleaire uitwisseling tussen India en Pakistan of Israël en Iran … die de temperatuur voor een decennium of langer zou kunnen laten vallen, maar het kan ook de planeet verwoesten .. we weten het echt niet.

Ik denk dat de gemiddelde persoon in de VS nog steeds redelijk tevreden zal zijn, maar ik denk dat er de komende eeuw grote vluchtelingencrises zullen zijn die sociale onrust zullen veroorzaken in de meeste westerse landen, Europa zal te maken hebben met Afrikaanse en Midden-Oosterse volkeren, Australië / Japan zal omgaan met Zuidoost-Azië en misschien een grote Chinese uittocht. Amerika zal te maken hebben met Midden- en Zuid-Amerika, afhankelijk van hoe het Argentijnse en misschien zelfs Chileense volk zijn politiek kiest. Brazilië is … laten we zeggen dat het onvoorspelbaar is.

Ik geloof echt dat tegen 2021 een grote recessie en een gebrek aan investeringen zouden worden getroffen, omdat babyboomers met pensioen gaan en dat iedereen onder druk zal zetten (krediet is goedkoop) de demografische trends laten zien dat minder mensen in staat zijn om belasting betalen en daarmee de gepensioneerden ondersteunen.

We zouden veel dingen zien gebeuren om echte voorspellingen te doen buiten dat het moeilijk zou worden.

We bevinden ons nu misschien in het beste deel van de menselijke geschiedenis, dit kan de laatste generatie zijn die uitkijkt naar een betere toekomst of op zijn minst één die niet lijkt op de slechtste delen van de geschiedenis. Maar hey het is gewoon een goed onderbouwde gok.

Anoniem citaat

Tussen scheiding

Anoniem: de planeet zal zichzelf herstellen … dat betekent niet dat mensen zullen overleven

Joseph Ayers: de harde gegevens zeggen iets anders.

Anoniem: wat heb je het over het tegenovergestelde van wat we doen met de planeet groenblauwe algen die miljoenen jaren geleden deden … het feit is dat wij nu de groenblauwe algen zijn. We dumpen CO2 in de lucht zoals met zuurstof … dus misschien zullen over miljoenen jaren de intelligente rassen die de aarde bewonen CO2 of methaan inademen. Het punt is dat mensen niet zullen overleven, maar deze planeet zal nog steeds “mensen” zijn zoals altijd

Joseph Ayers: Je moet echt de wetenschap erachter lezen. De aarde heeft een eindige CO2-limiet die ze kan vasthouden. Tijdens de ergste hitte. Toen het de heetste was, waren de polen tropisch. Planten houden van CO2 en warmte. Zolang ze maar water hebben. Mensen zullen overleven. In kleinere aantallen maar dat zullen we doen. Ons DNA bevat altijd aanpassing van al onze evolutionaire voorouders. Er worden tegenwoordig nog steeds mensen geboren met niet-functionele kieuwen, staarten enzovoort. We hebben genen waarmee we op grote hoogten kunnen overleven met zeer weinig zuurstof. Het wordt momenteel actief bij mensen die in het hooggebergte wonen. En het is waargenomen dat kinderen die in het gebied zijn geboren slechts een paar maanden nodig hebben voordat dat gen wordt ingeschakeld. Mensen hebben niet alleen het grootste brein, we zijn de enige soort op aarde die een aanpassing kan veranderen nadat we zijn geboren. We passen ons letterlijk sneller aan onze omgeving aan dan de aarde heter kan worden. Mensen zullen overleven. Het zit in de wetenschap van hoe de aarde zal reageren. Hoe de planten zullen reageren. En hoe mensen zich aanpassen. Het zal gewoon geen van ons zijn.

Ik zal eindigen met mijn persoonlijke mening, nu gevormd door de antwoorden die ik heb ontvangen. Als we niets doen en ons gedrag niet veranderen, ziet de toekomst van de planeet aarde er ongeveer zo uit.

Met te veel CO2 en andere broeikasgassen in onze atmosfeer, zal een algemene opwarming van de aarde onvermijdelijk zijn. Ontdooien van de permafrost waar meer broeikasgassen uit zullen ontsnappen. Zeewater zal opwarmen en samen met het afval dat in de oceaan belandde, zal een grote uitsterving van al het zeeleven tot gevolg hebben. Uiteindelijk zal het onze meest dierbare zeedieren aantasten, plankton.

Warm water en warmer weer veroorzaken meer extreme weersgebeurtenissen en zullen zodanig groeien dat de kans groot is dat iedereen op een bepaald moment in zijn leven een gebeurtenis doormaakt. Sommige gebieden zullen zodanig veranderen dat ze onbewoonbaar worden. Met als gevolg steeds meer migratie, inclusief alle problemen die daarbij horen. Velen zullen worden gemanipuleerd door mensen met geld en macht en de kracht van sociale media. Met als gevolg grotere kloven tussen mensen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om echte oorlogen te beginnen. Op een gegeven moment groeit het zo groot dat we het WO III zullen noemen.

Tegelijkertijd zal technologie vooruitgaan om het leven leefbaar te maken voor de enkelingen die genoeg geld hebben. Met als gevolg nog grotere verschillen tussen armen en rijken.

Uiteindelijk is het aantal wezens inclusief mensen met enorme aantallen afgenomen. De aarde lijkt in de verste verte niet meer op de aarde zoals we die nu kennen. De nog levende mensen zullen opnieuw beginnen, hetzij in een middeleeuwse vorm of in een zeer futuristische stijl. Laten we hopen dat ze uiteindelijk iets hebben geleerd en het beter doen dan we nu doen.

This slideshow requires JavaScript.

One Reply to “Onze planeet zal sterven”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: