Ik geef geen kado’s meer

Read this in English

Verjaardagscadeaus. Naarmate ik en de mensen om me heen ouder worden, is het moeilijker en moeilijker om cadeaus te bedenken om te geven. Uiteindelijk dan maar een cadeaubon of een ander eenvoudige geschenk kopen. De laatste jaren zijn een paar van mijn vrienden en ik begonnen elkaar geen fysieke geschenken meer te geven. In plaats daarvan nemen we elkaar mee uit.

De winter voordat ik voor een jaar naar de Verenigde Staten vertrok, verbleef ik een week of zo bij mijn beste vriendin. Bij toeval kregen we kaartjes voor een show van Guido Weijers. Het ging over hoe je gelukkig kan worden. Een van de punten van Guido was dat we niet gelukkig worden door dingen te bezitten. Je kan wel een tijdje blij zijn met iets nieuws, maar dan zul je eraan wennen en het niet meer merken. Ervaringen zullen echter voor altijd duren. Je zult zeggen: “Herinner je je die dag dat we aan het dineren waren en we die geweldige vakantie hadden gepland?”

Vanaf begin 2018 zijn de meeste geschenken die ik aan anderen heb gegeven ervaringen. Ik heb echt de beslissing genomen om dit te doen nadat twee van mijn vriendinnen besloten om me een speciaal cadeau te geven op mijn verjaardag nadat ik net terug uit de VS kwam. Een nam me mee uit eten en een nam me mee op een vluchtsimulator over het Nederlandse landschap.

Het kan moeilijk zijn om het juiste type uitje voor de juiste persoon te vinden, maar het is zoveel beter dat je je cadeau met hen kunt ervaren. Ik bouw nu deze geweldige, duurzame herinneringen met de mensen van wie ik hou. Ik ben nog steeds bezig met het inwisselen van de geschenken die ik heb ontvangen en gegeven. Maar de meeste zijn gepland.

Naast de positieve effecten die dit soort geschenken op je leven hebben, heeft het ook een impact op het milieu. De hoeveelheid nutteloze dingen die we voor anderen kopen en die vervolgens gewoon in een kast stoppen is verspilling.

Als je je hier door laat inspireren en dit ook wilt doen, dan zijn hier enkele dingen die ik heb gedaan of gepland.

  • Uit eten
  • Theater
  • Wellness
  • Kasteel
  • Natuur tour
  • 2 daagse wandeltocht
  • Stedentrip

Breng meer tijd door met vrienden en familie voor een gelukkiger leven.

One Reply to “Ik geef geen kado’s meer”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: