Vol vertrouwen bang zijn

Read this in English

Het is bijna anderhalf jaar geleden dat ik ontslag nam, op zoek ging naar een nieuw leven en uiteindelijk het plan maakte om naar de VS te gaan om het plan voor mijn nieuwe leven te testen. Inmiddels ben ik bijna een jaar in Amerika en ben ik uitgegroeid van een verloren puppy tot een bloedhond op weg naar mijn nieuwe bestemming in het leven.

Dag na dag komt het dichterbij en ben ik enthousiast om daar te komen. Ik ging van huis met een vaag idee om een ​​eigen zaak te beginnen. Inmiddels heb ik een duidelijk beeld van wat voor type bedrijf en doe ik nu zoveel mogelijk om straks een ​​vlotte start te hebben.

Ik maak visitekaartjes en flyers, transformeer mijn blog in een bedrijfspagina, doe onderzoek naar potentiële klanten, ontdek hoe ik me kan registreren bij de Kamer van Koophandel, denk na over praktische dingen zoals transport en werkruimte, over hoe ik inkomen kan genereren voordat het bedrijf gaat lopen, enzovoort.

Ik heb nooit geweten dat ik dit in me had. Ik zag mezelf nooit als een persoon die haar eigen bedrijf zou kunnen runnen. Nu weet ik dat het niet te maken had met mijn bekwaamheid, maar met mijn (gebrek aan) passie. Ik zie mezelf hierin slagen. Dit kan overkomen als overtuigend, maar ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is. Ik weet dat de kansen op falen aanwezig is.

Ik heb het gevoel dat ik een geweldig en origineel idee heb dat potentieel zeer succesvol kan zijn, maar ….

Zal ik potentiële klanten kunnen overtuigen, zal ik ooit een uitnodiging voor een vergadering krijgen? De wereld die ik wil doordringen is heel anders dan de wereld waar ik al zoveel jaren in zit. Ik ben ook bang dat als ik ze op de een of andere manier heb kunnen overtuigen, ik in staat zal zijn om aan de verwachtingen te voldoen en te leveren. Hoe ga ik in hemelsnaam een ​​€ -teken op mezelf en mijn werk zetten. Wat ben ik waard?

Zoals ik al zei, genoeg onzekerheid om me uren wakker te houden, maar ik heb zoveel geluk dat ik een echte passie heb gevonden. Een baan die ik mezelf lang zie doen, zonder de onvermijdelijke angst om naar het werk te moeten gaan. Ik eindig graag met een enorm cliché dat gewoon zo waar aanvoelt.

Iedereen heeft invloed op zijn eigen geluk, je moet er zelf aan werken.

One Reply to “Vol vertrouwen bang zijn”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: