De onverwachte ontmoeting

Read this in English

Reizen kan zwaar zijn. Al je spullen naar plekken zeulen waar je nog nooit eerder bent geweest, waar ladingen aan andere mensen allemaal druk bezig zijn met hun eigen ding, kan een flinke uitdaging zijn. Soms voel je je dan volledig verloren. Op dat soort momenten heb je wat vriendelijkheid nodig, iemand die je net iets minder verloren laat voelen.

Dit keer had ik veel geluk tijdens mijn reis. In 24 uur bezocht ik 5 verschillende luchthavens en had 4 verschillende vluchten om mijn Amerikaanse familie te bereiken vanaf Amsterdam. Alles was als gebruikelijk totdat ik op Newark (New York) zat te wachten op mijn volgende vlucht en er een man voorbij kwam lopen met een tas van de Blokker. Na zo’n lange vlucht was ik erg verbaasd om een Blokker-tas te zien langslopen.

Dus ik zit daar in de wacht ruimte met een enorme lach op mijn gezicht terwijl de man langs loopt.

De man, die dacht dat ik hem aan het uitlachen was, stapte op me af en vroeg wat er te lachen viel. Snel legde ik de situatie uit en vervolgens raakten we aan de praat over zijn leven, mijn leven en meer zaken.

Hij wachtte op dezelfde vlucht waar ik stand-by voor stond, dus tegen de tijd dat de vlucht ging boarden wisselden we gegevens uit en zeiden we gedag. Gelukkig kon ik met deze vlucht mee, en na de vlucht spraken we elkaar weer. Hij wees me de weg op het vliegveld en kocht een heerlijke maaltijd voor me. Nadat ik geïnstalleerd was vertrok hij naar zijn bestemming.

Het had een enorme positieve impact op mijn dag, en ik zou willen dat dit soort dingen vaker gebeuren.

Het zou toch geweldig zijn als we allemaal wat meer open zouden zijn en anderen zouden toelaten in ons leven. Misschien, met die ene lach maak je een vriend voor de rest van je leven.

Dit is een vertaling van de blog “AN UNEXPECTED ENCOUNTER” gepubliceerd op 10 maart 2017.

——–

Rather read this story in English?

One Reply to “De onverwachte ontmoeting”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: