Goed doel gevonden

In februari 2022 schreef ik een blog met de titel “Op zoek naar een goed doel”. Ik ging op onderzoek hoe ik meer kon doen voor de planeet die we allemaal ons thuis noemen. Na het schrijven van die blog ben ik op internet gaan zoeken naar welk type organisatie bij mij zou passen. Ik heb WNF en vele anderen bekeken. Maar het voelde allemaal te groot. Ik besefte dat ik projecten in mijn eigen land, of in ieder geval in mijn hoekje van de wereld, wilde steunen. Ik heb meerdere keren online gezocht, maar kon niet echt vinden wat ik zocht.

Dus zoals ik gewoonlijk doe, als ik niet tot een besluit kan komen, stopte ik met actief onderzoek.

Een paar maanden later ben ik met mijn moeder in IJsland. Ze gaf me twee jaar eerder een reis cadeau om samen te ondernemen, en pas toen konden we de reis eindelijk gaan maken. Halverwege de reis kijk ik wat op YouTube terwijl we uitrusten van onze avonturen. In de lijst met aanbevelingen zie ik deze video over hoe IJsland vroeger veel bosrijker was dan nu.

Terwijl ik kijk ben ik verrast dat het van een Europese organisatie is die zich richt op het verwilderen van de natuur. Ik ben meteen enthousiast. Dit is het soort doel waar ik naar op zoek was.

Toen ik thuiskwam, heb ik hun website bekeken en was erg blij met de openheid die ze tonen over de organisatie. Omdat ik niet geïnteresseerd ben in het ondersteunen van het tweede huis van een of andere CEO. De manier waarop ze over hun keuzes schrijven, gaf mij het vertrouwen dat dit is wat ik zocht.

Ik ben lid geworden en met mijn bijdrage heeft Mossy Earth veel werk verzet. Ik geniet van de mogelijkheid om de projecten te volgen waar mijn geld naartoe wordt gestuurd. Helaas hebben ze op dit moment geen mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Maar wie weet, als ze een project dichtbij huis hebben, kan ik misschien wat fysiek werk verzetten.

Ik heb nu mijn goede doel gevonden. Een organisatie waar ik volledig achter kan staan. Ik ben blij met waar ik nu sta als het gaat om doen wat ik kan voor de wereld waarin ik leef. Ik probeer zo vaak mogelijk keuzes te maken met een lage impact. Want daar waar ik deze keuzes, om welke reden dan ook, niet kan maken, ben ik er trots op dat ik (gedeeltelijk) compenseer.

Mocht je na het lezen van mijn blog het gevoel hebben dat je ook lid wilt worden van Mossy Earth. Dan kan je mijn verwijzingscode, https://mossy.earth/?referral=MARHM5AOGD, gebruiken om je aan te melden. Ik ben niet gesponsord of gevraagd om over hen te schrijven. Dit is puur op mijn eigen initiatief. De verwijzing heeft voor mij geen enkel voordeel, behalve dat deze zichtbaar wordt bij mijn impactanalyse.

One Reply to “”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.