Daarom is deze dame een zwerver

Read this in English

De meeste mensen hebben een specifieke plek op aarde die ze thuis noemen. Ik niet… Ja, ik moet zeggen dat het landschap waarin ik ben opgegroeid een van mijn favorieten is, maar ik zou er echt niet de rest van mijn leven willen wonen.

The Tramp - cows

Na 13 maanden in de VS ben ik sinds eind maart weer terug in Nederland. Voordat ik wegging, heb ik bijna al mijn spullen weggedaan, zoals een bank, tafel, stoelen, noem maar op. De enige dingen die ik bewaarde waren dingen van persoonlijke waarde. Dus toen ik terugkwam, had ik vrijwel niets.

Ik ging bij mijn ouders wonen, waarvan we wisten dat het een korte termijn oplossing was. 34 zijn en bij je ouders wonen is verre van ideaal. Het klikte goed, maar ik miste de mogelijkheid om mijn eigen ritme in het leven te hebben. Dus na ongeveer een maand of zo was ik er wel klaar voor om te vertrekken. Maar hoe? En waar?

Mensen denken vaak dat ik erg impulsief ben, maar dit is verre van waar. In mijn hoofd heb ik verschillende opties en scenario’s bekeken en onderzocht. Dit kan weken of soms zelfs maanden duren. Het enige dat impulsief is, of lijkt te zijn, is dat zodra ik mijn beslissing heb genomen, dit zo snel mogelijk moet worden geregeld.

Dus de ene dag woonde ik nog bij mijn ouders en de volgende niet meer. Na ongeveer twee weken zoeken op internet kocht ik een caravan. Die ik op een vrijdag ophaalde en verzamelde de spullen die ik nog steeds bezit, en op zaterdag heb ik de caravan naar een prachtige plek verplaatst.

Dus waarom werd deze dame een zwerver?

Maanden geleden, toen ik nog in de VS was, dacht ik aan het hoe en wat van het wonen wanneer ik zou terugkeren naar mijn thuisland. Ik maakte een lijst van de vijf dingen die voor mij het belangrijkst zijn als het gaat om ergens te wonen.

  1. Klein – ik wilde geen grote woning, omdat dan veel van mijn vrije tijd zou gaan naar het schoonmaken.
  2. Douche – Ik hou van douchen en wil dat dagelijks doen, zonder al te veel gedoe.
  3. Lage kosten – Ik wil niet als een gek werken om te betalen voor een huis dat ik nauwelijks gebruik, omdat ik zo hard werk.
  4. Kleine impact – Een huis dat weinig energie verbruikt en een kleine impact heeft op het milieu.
  5. Sociaal contact – Ik wil op een plek wonen waar ik gemakkelijk naar een omgeving kan gaan waar ik andere mensen kan ontmoeten.

Ik onderzocht veel verschillende opties, de tiny house-beweging, het kopen van een huis, het huren van een huis en zelfs het delen van woningen. Ik kwam erachter wat het meeste geld kostte en wat het goedkoopste was. Wat een schok! In de loop van ons leven spenderen we zoveel geld aan iets waar we bijna nooit bij zijn. In een week hebben we een totaal van 168 uur. Hiervan werken we ongeveer 40, slapen ongeveer 56 en laten we zeggen ongeveer 10 voor reizen, sporten en bezoeken. Dus wat is er nog over? Slechts ⅓ van het totaal. Heb ik iets speciaals nodig om deze paar uur door te brengen?

Een goedkope huurwoning zou uiteindelijk de goedkoopste manier van leven zijn.

Na ongeveer een maand thuis besefte ik dat ik het miste om buiten in de nationale parken te zijn. Een jaar lang woonde ik in de parken, ik kon de deur uit lopen en verbazingwekkende zonsondergangen en veel natuurschoon zien. Ik wist wat ik wilde, ik wilde meer in de natuur leven.

Ik weet niet precies wanneer het was, maar opeens realiseerde ik me dat campings vaak de meest groene plekken in dit land zijn, waarin je langer kunt verblijven. Dus ik zocht op wat het me zou kosten als ik bij een kleine boerderij of natuurcamping zou wonen.

Geloof het of niet, maar het kan zo goedkoop zijn! Maar weinig mensen in dit land betalen een huur zo laag als deze.

The Tramp - sunset

Dus nu woon ik in een caravan, vinkje het vakje aan voor het eerste punt. De camping heeft verschillende douches (die ik zelfs niet hoef schoon te maken, bonus!) Check punt twee. Nu tijdens het hoogseizoen is mijn huurprijs € 400, – per maand inclusief wifi, elektriciteit, enz., Check punt drie. Ik gebruik niet veel elektriciteit, koop niet veel dingen, eet minder vlees (een kleine, niet te koude koelkast) en recycle bijna al mijn afval, check nummer vier. Ik woon in de buurt van Utrecht en Amsterdam, dus ook punt vijf heb ik voor elkaar.

Als ik eenmaal thuis ben van mijn werk, vind ik mijn huis op een prachtige boerderij. In de twee weken dat ik hier ben, zag ik hoe de boer de koeien melkt. Ik heb de jonge kalfjes geaaid en vele andere dieren. In een paar stappen ben ik aan de rand van het weiland en breng een paar ontspannende minuten door met kijken naar het uitzicht of maak een wandeling door de weilanden.

Het is ideaal voor mij. Kan ik zeggen dat het een succes is? Daar is het te vroeg voor, het is pas twee weken geleden dat ik verhuisde en ik geniet er tot nu toe van en het recept voor succes is er. Voor nu heb ik het beste huis ooit.

En daarom is deze dame een zwerver.

One Reply to “Daarom is deze dame een zwerver”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: